Agenda

Konings / Oranjebal in la Sonnerie

 t/m

Aan de vooravond van Koninginnedag bruist het in Son en Breugel van de bezigheden. Het Oranje comité zorgt met diverse vrijwilligers voor een uitgebreid en gevarieerd programma op Koninginnedag zelf.
La Sonnerie organiseert samen met het Oranje comité op vrijdagavond 26 april een knallend Oranjebal. Dit Oranjebal wordt gehouden in de Kapelzaal van La Sonnerie. Dit jaar wordt de muzikale invulling van deze avond verzorgd door de band Maxiband Timeless. Iedereen is welkom op deze avond die begint om 20:30 uur. 

Entree gratis, aanvang 20:30 uur zaal open om 20:00 uur


Voor meer informatie over Timeless zie

Koningsrikken in la Sonnerie

 t/m

In samenwerking met het Oranje comité Son en Breugel organiseert la Sonnerie voor jong en oud het tradionele Koningsrikken.  Wij ontvangen u met een kopje koffie met oranjesoes, terwijl u in de pauze getrakteerd wordt op een glaasje oranjebitter
U speelt een tweetal rondes van 15 potjes, waarna de organisatie de score kan opmaken.
Tijdens het wachten zal Rob Verschuren, eenieder wel bekend, een van zijn smeuige verhalen vertellen.

Aansluitend staat de prijsuitreiking met diverse leuke prijzen gepland .

Opgave graag vooraf via de receptie van la Sonnerie, telefonisch via 0499-460222 of via de mail:  info@sonnerie.nl
Deelname is gratis

Wijnklas, thema Kaas- en Wijncombinatie

 t/m

Maandelijks organiseert Marianne van den Hurk, gastronoom-sommelier en RV vinoloog, interessante workshops in Kloosterhotel la Sonnerie. Tijdens deze workshops, die één avond duren, wordt u op een gezellige en informele wijze geïnformeerd over diverse leerzame onderwerpen.
Tijdens de workshop op dinsdag 7 mei wordt u bijgepraat over diverse kaas- en wijncombinaties.
De kosten voor deze workshop bedragen € 32,50 p.p.

Aanmelden via: E-mail: info@sonnerie.nl of  telefoon: 0499-460222

Lazy Sonnie Song Night

 t/m

Vanwege het grote succes van de eerste LAZY SONNIE SONG NIGHT in 2018, krijgt deze avond in 2019 een vervolg.

Op zaterdag 12 mei a.s. is het zover, tussen 21:00 - 23:30 uur treden zo'n 12 acts op! In een continue stroom is het een komen en gaan van artiesten die solo, duo of als trio twee nummers ten gehore brengen. De toegang is zoals u van Lazy Sonnie Afternoon gewend bent vrij. Wel wordt er tijdens de optredens via een tip jar (fooienpot, zoals in Amerika gebruikelijk is) een vrijwillige bijdrage gevraagd om de activiteiten van Lazy Sonnie mogelijk te kunnen maken.

Lees meer over Lazy Sonnie Afternoon

Lammerentour 2019

 t/m

Lammerentour 2019

De Lammerentour is dé unieke mogelijkheid om optredens van jong cabarettalent bij te wonen.

3 getalenteerde, afstuderende cabaretiers van de Koningstheateracademie, waaronder Teun Beurskens uit Son en Breugel,  verzorgen een middagvullend try-outprogramma in de Kapelzaal van la Sonnerie.  Geniet van conferences, sketches en prachtige liederen. Zonder versterking, zonder coulissen. Veel intiemer kan een voorstelling nauwelijks zijn.

En dat allemaal voor niks, althans bijna voor niks, want na de voorstelling gaan ze nog even met de pet rond.


Voor meer informatie

Moederdag Diner

 t/m

Verras je vrouw of moeder met moederdag met een etentje in la Sonnerie.
Met moederdag kunt u, indien gewenst, gewoon la carte dineren in de Brasserie van la Sonnerie of bij mooi weer heerlijk buiten op ons terras aan de Grote Beek. Naast diverse koude voorgerechten, warme voorgerechten en soepen, vindt u ook heerlijke vlees- en visgerechten op onze menukaart.

Daarnaast kunt u ook genieten van een speciaal 4-gangen moederdagmenu !
€ 42,50 per persoon
 
Reserveer nu!


Lees meer...

Smartlapfestival 2019

 t/m

Wat ooit begon als een gezellig middagje ‘’Rondje Muziek ‘’ in de Kapelzaal van la Sonnerie is inmiddels uitgegroeid naar een landelijk bekend Smart en Levensliedfestival, voor koren en zanggroepen, waarvoor men graag vanuit heel Nederland naar Son en Breugel toekomt om deel te nemen.

Ook dit  jaar hebben de organisatoren weer een 12-tal zanggroepen uitgenodigd die op deze dag in Son het Smart- en Levenslied komen bezingen. Deze koren komen verspreid uit heel het land naar Son om ‘’hun lief en leed‘’ met het publiek te  delen.

De deelnemende koren van 2019 zijn:
SLK de Kruikenzangers (Tilburg), Vrienden SLK Dongen , SLK RAWAZZI (Son en Breugel), Zangkoorts (Breda), SLK.Tranen met tuiten (Hoogvliet), SLK de Belle Donna's ( Den Bosch), De Waredo's( Dodewaard), SLK.'t Ploegje( Doornenburg), 't Heydse vismaatjeskoor (Ter Heyde), SLK Efkes schruwwe, (Aalst-Waalre),  Gelegenheidskoor de Noordzangers( Ridderkerk), Koor Nieuw Zuid, Rotterdam


Toegang gratis

Lees meer over het Smartlapfestival

Lazy Sonnie Afternoon, Sessie 2019 - Juni

 t/m

Zoals uit de naam al blijkt ademt Lazy Sonnie Afternoon een relaxte sfeer uit. De aanvang is steeds 15.30 uur, zaal is vanaf 15:00 uur geopend. Onder het genot van een drankje kan er genoten worden van puike akoestische live muziek. De entree is vrij. Wel wordt er tijdens de optredens via een tip jar (fooienpot, zoals in Amerika gebruikelijk is) een vrijwillige bijdrage gevraagd om een en ander mogelijk te kunnen maken.

Bij mooi weer wordt deze juni-editie buiten in de Kapeltuin georganiseerd, onder het genot van een drankje en diverse hapjes van de Barbecue

Het entertainment op deze middag wordt verzorgd door:
Good lovelies ( Canada )
Leave Rapids ( Canada )
Ook deze middag is, zoals u van Lazy Sonnie Afternoon gewend bent, vrij toegankelijk.      

Lees meer over Lazy Sonnie Afternoon

Wijnklas, thema Asperge- en Wijncombinatie

 t/m

Maandelijks organiseert Marianne van den Hurk, gastronoom-sommelier en RV vinoloog, interessante workshops in Kloosterhotel la Sonnerie. Tijdens deze workshops, die één avond duren, wordt u op een gezellige en informele wijze geïnformeerd over diverse leerzame onderwerpen.
Tijdens de workshop op dinsdag 11 juni mei wordt u bijgepraat over diverse asperge- en wijncombinaties.
De kosten voor deze workshop bedragen € 32,50 p.p.

Aanmelden via: E-mail: info@sonnerie.nl of  telefoon: 0499-460222

Lees meer over Tieners van Toen

BBQ- Team de Daltons presenteert: Daddy Cool

 t/m

Zondagmiddag, 16 juni a.s. organiseert BBQ team de Daltons in samenwerking met la Sonnerie een barbecuemiddag in de Kapelzaal met als thema “Daddy Cool”

Deze middag start om 14:00 uur en duurt tot 16:00 uur.
De kosten voor deze middag bedragen € 25,00 p.p. ( excl. drankjes)

Inschrijving via de receptie van la Sonnerie ( 0499-460222 ) of via info@sonnerie.nl 

Lees meer...

Lazy Sonnie Afternoon, Festival

 t/m

Het succesvolle derde Lazy Sonnie Afternoon Festival van vorig jaar heeft ervoor gezorgd dat we ook dit jaar hier een vervolg op krijgen en wel op zondag 7 juli a.s.  

Ook dit jaar weer een heus festival, buiten op het gras in de voortuin van la Sonnerie, Full Electric.  Een Festival dat na de successen van voorgaande jaren niet meer mag ontbreken op onze agenda. 

De Lineup voor 2019 wordt in een later stadium bekendgemaakt.

Lees meer over Lazy Sonnie Afternoon

Barbecue Spektakel 2019

 t/m

Ook dol op barbecueën? Benieuwd naar de nieuwste trends en culinaire hoogstandjes?
Op zaterdag 17 en zondag 18 augustus wordt bij Kloosterhotel la Sonnerie in het centrum van Son en Breugel het Barbecue-spektakel gehouden.
Met topkoks en gedreven teams, de lekkerste gerechten en de leukste trends. Gezelligheid is er ook volop met muziek en kindervermaak. Zie hoe de beste barbecue-masters het tegen elkaar opnemen tijdens het WBQA open Nederlandse BBQ kampioenschappen.
Toegang gratis

Lees meer over het Barbecue Spektakel

Lazy Sonnie Afternoon, Sessie 2019 - September

 t/m

Zoals uit de naam al blijkt ademt Lazy Sonnie Afternoon een relaxte sfeer uit. De aanvang is steeds 15.30 uur, zaal is vanaf 15:00 uur geopend. Onder het genot van een drankje kan er genoten worden van puike akoestische live muziek. De entree is vrij. Wel wordt er tijdens de optredens via een tip jar (fooienpot, zoals in Amerika gebruikelijk is) een vrijwillige bijdrage gevraagd om een en ander mogelijk te kunnen maken. Na afloop kan er in de Bar/Lounge van la Sonnerie nageborreld worden waarbij ook de inwendige mens niet vergeten wordt. Het is niet uitgesloten dat daar nog spontaan instrumenten ter hand worden genomen….

Op zondag 1 september wordt de 1e editie van het nieuwe Lazy Sonnie Afternoon seizoen gehouden wordt, reserveer deze datum alvast in uw agenda...!


Lees meer over Lazy Sonnie Afternoon

Wedding Event 2019

 t/m

Wedding Event in Kloosterhotel la Sonnerie

Always Forever organiseert vol enthousiasme een Trouw Beurs Event bij Kloosterhotel la Sonnerie.
Tijdens het event zal er doorlopend bruidsmode gepresenteerd worden .

Zondag 22 september van 11.00 tot 16.00 uur. De entree is gratis, inclusief een goodiebag.
Voor meer informatie ga naar Always Forever.

Voor meer informatie zie:

Stanza zingt en speelt Willem Willink

 t/m

In het tv-seizoen 2017/2018 bracht De Wereld Draait Door een ode aan dichter, schrijver Willem Wilmink. In menig programma kon je de uitvoering van een gedicht of lied van hem horen. Die gedichten en liedteksten zijn stuk voor stuk pareltjes en grote artiesten als Herman van Veen, Boudewijn de Groot, Wieteke van Dort en Joost Prinsen hebben teksten van hem ten gehore gebracht. 

Al veel eerder dan DWDD besloten Erik van Dijck en Jos van Oorschot van STANZA om met het dichtwerk en de liedteksten van Wilmink aan de slag te gaan: de verhalen voor kinderen en die over zijn oorlogsverleden, protestliederen en uiteraard veel krachtige poëzie over de liefde. 

STANZA bracht eerder goed ontvangen programma’s met liedjes van Bram Vermeulen en Belgische Helden. De band bestaat behalve uit Erik van Dijck, zang, gitaren en toetsen en Jos van Oorschot, zang en gitaren uit Ruud Sempel, bas en Kees de Wit, blaasinstrumenten en percussie.

Toegang vrij, wel wordt er tijdens het optreden via een tip jar (fooienpot, zoals in Amerika gebruikelijk is) om een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Lees meer over Willem Wilmink

Keftival, mini-festival o.l.v. Kevin Bachus

 t/m

Muziekmiddag in de Kapelzaal van la Sonnerie onder leiding van de Sonse Kevin Bachus. Het 1e Keftival in 2018 is dusdanig in smaak gevallen dat het dit jaar weer een vervolg krijgt.

De muzikale invulling van deze middag ligt in de handen van Kevin Bachus zelf, in samenwerking met diverse muzikale vrienden. Aan de exacte invulling van deze middag wordt momenteel nog gewerkt en zal zo spoedig mogelijk gepubliceerd worden.

Het mini-festival begint om 15:00 uur, inloop vanaf 14:30 uur
De entree voor deze middag is vrij

Lees meer over Kevin Bachus