Smartlappenfestival

16e FESTIVAL van het Levenslied 'Laat Son in je hart ' 2019,  

Wat ooit begon als een gezellig middagje ‘’Rondje muziek‘’ in de Kapelzaal van la Sonnerie is inmiddels uitgegroeid naar een landelijk bekend Smart en Levensliedfestival voor koren en zanggroepen, waarvoor men graag vanuit heel Nederland naar Son toekomt om deel te nemen.
Daardoor wordt het voor de organisatoren elk jaar leuker om keuzes te maken uit het steeds bredere aanbod van koren welke in Son en Breugel zouden willen deelnemen.

Op zondag 276 mei, vanaf 11.00 uur tot 18.00 uur verzorgen alle koren 2 keer, hun optredens op 2 buitenpodia. Een kleurrijk gebeuren wat er in alle gevallen fris, vrolijk en verzorgd uitziet en waar het publiek de hele dag door van kan genieten.

Dit jaar wordt voor de 2e keer gedurende de gehele een zangwedstrijd gehouden, waarbij alle koren in de Kapelzaal van la Sonnerie voor een vakjury hun kwaliteiten moeten tonen. De prijsuitreiking van deze wedstrijd vindt vervolgens plaats om 18:00 uur op het hoofdpodium in de voortuin van la Sonnerie, waarna het winnende koor het festival mag afsluiten.

Aan het 15e Festival in 2018 hebben onderstaande 12 koren deelgenomen:
- Ontroerend goed uit Wormerveer
- Ochaarm uit Groesbeek
- Schlagerfreunde uit Mook
- Deuterse mix uit Den Bosch
- Koor Amor uit Den Bosch
- 100%NL  uit Uden
- Rawazzi uit Son en Breugel
- Kokkels en Mokkels uit Harderwijk
- Met smakelijke groet uit Nuenen
- Oosterhouts Smartlappenkoor uit Oosterhout
- Eigen-wijsze uit Nieuwegein
- Woestgenoegen Meidenkoor uit Hank